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Receta de Atole de Chocolate Caliente Mexicano

Una deliciosa bebida mexicana perfecta para los días fríos.
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Tiempo de preparación: 10 minutos
Tiempo de cocción: 15 minutos
Tiempo total: 25 minutos
Curso: Beverage, Bebida
Cocina: Mexican, Mexicana
Porciones: 4 servings
Calorías: 250 kcal

Ingredientes 

Main Ingredients

  • 4 cups milk whole or 2%
  • 1 tablet Mexican chocolate such as Abuelita or Ibarra
  • ¼ cup cornstarch
  • ¼ cup sugar
  • 1 teaspoon vanilla extract

Elaboración paso a paso 

  1. In a saucepan, heat the milk over medium heat until warm.
  2. Add the Mexican chocolate and whisk until completely dissolved.
  3. In a small bowl, mix the cornstarch with a bit of water to make a slurry.
  4. Pour the cornstarch slurry into the saucepan and whisk continuously.
  5. Add the sugar and vanilla extract, and continue to cook until the mixture thickens.
  6. Serve hot and enjoy!

Valor nutricional

Calorías: 250kcal | Carbohidratos: 40g | Proteina: 8g | Grasa: 8g | Grasa saturada: 5g | Colesterol: 25mg | Sodio: 100mg | Potasio: 300mg | Fibra: 2g | Azúcar: 30g | Vitamina A: 300IU | Calcio: 300mg | Hierro: 2mg

Palabras clave

Hot Chocolate, Chocolate Caliente
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